duminică, 3 iunie 2012

Feriti-va de zahar si faina alba!


Pana acum 200 de ani, omul nu a cunoscut zaharul. Specia umana a fost programata sa consume glucide naturale, in care zaharul e in procent de 3-5%. Deodata, omul consuma zaharoza pura, scoasa din contextul celorlalte glucide, in procent de 100%.

EFECTE?
Intoxicarea celulei cu zahar conduce la o mai mare cantitate de insulina secretata, deci la o cantitate mai mare de acid lactic, iar in acest fel, contextul de nastere a tumorilor este creat!

CE E BINE DE STIUT DESPRE ZAHAR?
Zaharul actioneaza ca un drog. Nefiind un aliment natural, schimba functionarea fiziologica a instinctului alimentar, conducand la o functionare patologica care nu mai poate dicta oprirea (pofta de dulce).

Mai mult, creierul e foarte sensibil la glucoza. Adica, ii dai zahar, el functioneaza "mai energic", dar el se invata si dicteaza aceasta nevoie. Si daca i-o dai, el zice multumesc si vrea mai mult! Cum cere? Insulina intervine si reduce glicemia. Dar creierul devine sensibil la aceasta reducere si comanda prin mecanismele lui o noua "foame de zahar" "energizante".

FAINA ALBA (toata painea care nu e integrala, fara seminte) o mananci si in stomac elibereaza repede foarte multa glucoza, care determina satietate. De scurta durata. Dupa care glicemia scade rapid si apare iar foamea, deseori insotita de pofta de ceva dulce. Daca ai evita tot ce e cu faina alba, ai evita si aceasta capcana si ti-ai putea pastra senzatia de satietate un timp indelungat!
- Abuzul de zahar si amidon din painea cu faina alba slabeste flora intestinala si o lasa gata "pregatita" in mana fungilor. Candida spre exemplu iubeste zaharul, se hraneste cu asta si il transforma intr-o substanta toxica pentru organism.

- Daca se reduce consumul de zahar, faina alba si protenine de origine animala si se consuma mai multe vegetale, riscul de moarte de cancer se reduce cu 43 % (in urma studiilor pe grup de oameni urmariti longitudinal, adica pe ani multi de zile consecutiv)

Extras din NU HRANI CANCERUL - dr. Pavel Chirila, de Sergiu Mihalcea (realizator tv).